Bahan bahan yang perlu disiapkan Kuah Angkhak with Goji Berry
- 200 gr daging ayam cincang dibulat2in (boleh pakai ayam potong).
- 1 sdm beras angkhak.
- 1 ruas jahe digeprek.
- 1 sdm goji berry (boleh lebih).
- 1 sdm arak putih (boleh skip).
- sesuai selera garam.
- sesuai selera penyedap rasa.
Cara Membuat Kuah Angkhak with Goji Berry Yang Gampang Dijamin Endes
- Didihkan air kira2 1 liter bersama angkhak dan jahe..
- Jika air sudah mendidih dan kuah sudah merah, masukkan ayam..
- Rebus ayam sampai daging ayam berubah merah. Kecilkan api. Tambahkan garam dan penyedap rasa. Tes rasa. Masukkan goji berry. Matikan api. Masukkan arak putih..
- Lebih bagus jika pakai ayam kampung. Saya tambahkan telur ayam kampung juga. Telur dimasukkan sebelum goji berry. Langsung pecahkan telur lalu tuang ke kuah yg mendidih..aduk sebentar baru masukkin goji berry..